protejarea mediului

Misiunea Nature Talks

Nature Talks își propune să facă educație de mediu în România. Cum? Prin informații bine documentate și puse în context, prin prezentarea unor exemple de bune practici și prin proiecte concrete. Pe scurt, misiunea noastră este să fim o voce a naturii!

Poluare

Trafic

Deșeuri

Schimbări climatice

Risipă alimentară

Educație

Am înființat Asociația Nature Talks în septembrie 2020, cu scopul de a face educație de mediu în România. Vrem să ajungem în școli, să le vorbim copiilor despre mediu și să îi ajutăm să înțeleagă anumite fenomene sau noțiuni care pot părea complicate. Următorul pas este să le prezentăm și un set de acțiuni concrete prin care pot avea grijă de natură.

Informație

Am observat că știrile legate de mediu nu sunt întotdeauna puse în context. Nature Talks și-a propus să vă aducă informații noi, folositoare, atât din România cât și din străinătate. Diferența este că le prezentăm pe larg, cu ajutorul specialiștilor, a studiilor și
analizelor, astfel încât să avem o imagine de ansamblu asupra mediului înconjurător.

Implicare

Vrem să adunăm în jurul Nature Talks oameni, idei și proiecte. Orice
inițiativă pentru protejarea naturii poate fi transformată în realitate
alături de oamenii potriviți. Haideți să formăm împreună o echipă și să
lăsăm în urma noastră o amprentă verde!

Nature Talks, un an de la înființare

În primul an de activitate (octombrie 2020 - septembrie 2021), am dezvoltat proiecte de educație de mediu, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Prin atelierele organizate în școli și prin serialele online, le-am explicat oamenilor mai multe teme legate de mediu, între care: poluarea atmosferică, reciclarea, schimbările climatice și risipa alimentară.

Am organizat
6
proiecte de educație de mediu
peste
1200
de elevi au participat la orele de mediu
Am redactat peste
250
de articole și știri despre mediu

Cine sunt membrii fondatori Nature Talks:

Teodora Iacob, presedinte asociatia Nature Talks

Teodora Iacob
Președinte Asociația Nature Talks

• Teodora Iacob este președintele Asociației Nature Talks. Timp de 4 ani a fost reporter la Digi24.

• În această perioadă, s-a ocupat în special de reportaje legate de mediu și administrație locală. De asemenea, a realizat mai multe campanii dedicate problemelor legate de mediu, precum poluarea sau gestionarea deșeurilor.

• A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității din București.

Contactează-mă pe mail

Adrian CojocaruVicepreședinte Asociația Nature Talks

• Adrian Cojocaru este vicepreședintele Asociației Nature Talks. De 7 ani este jurnalist la Digi24, iar începând din martie 2020 prezintă ”Știrile dimineții”.

• În ianuarie 2021 a pornit proiectul ”Omul Potrivit”, o emisiune de dezbatere, care se difuzează zilnic, de luni până vineri la Digi FM.

• A studiat în liceu, timp de 4 ani ”Ecologie și Protecția Mediului” la Timișoara. A absolvit apoi Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității de Vest.

Contactează-mă pe mail
Adrian Cojocaru, vice-presedinte asociatia Nature Talks

Impactul poluării asupra mediului în România.

Românii pierd
11 ani
din viață din cauza poluării
peste
25.000
de români mor anual în România
Bucureștiul pierde anual
6 mld. €
din cauza poluării

Împreună putem face o schimbare

Dacă vă place inițiativa noastră, haideți alături de noi! Spuneți-le și altora mesajul nostru, iar dacă ne unim cât mai mulți pentru natură, suntem siguri că vom reuși să lăsăm în urma noastră o amprentă verde!