Săptămâna verde — Nature Talks

În timp ce la nivel european are loc evenimentul ”EU Green Week”, Nature Talks organizează în București ”Săptămâna Verde”, un maraton de 7 zile în care derulăm ateliere de mediu pentru 300 de elevi.

Perioada
30 mai - 5 iunie
Proiect realizat de
alături de
24
hr
Quick service
4.5/5
Rating
Proiect realizat de:
Desfășurarea proiectului

Mesajul comisarului european pentru Mediu, adresat copiilor care participă la Săptămâna Verde, organizată de Nature Talks

Tot ce trebuie să știi despre cum se desfășoară proiectul

Transformăm sediul Fundației OTP Bank într-un muzeu verde, pe care îl amenajăm cu expoziții foto, machete, experimente și jocuri legate de mediu.

30 mai

Lansare Proiect

Începem ”Săptămâna Verde” alături de copii, autorități și medici. Vom discuta despre importanța educației de mediu și despre cum va fi ea promovată în școlile din România pe viitor

31 mai

Ateliere de mediu

Poluarea este un fenomen care îi afectează și pe cei mici. Vestea bună este că și ei pot face ceva astfel încât să lupte cu aerul toxic. Soluțiile cele mai simplă le află de la atelierele de mediu.

1 iunie

Ziua copilului

Cum putem să îi sărbătorim mai bine pe copii dacă nu pregătindu-le o experiență interactivă și eco? Le serbăm ziua cu multe jocuri interesante și alte surprize.

2 iunie

Ateliere de mediu

Colectarea separată se poate face în orice casă și este esențială pentru un mediu mai curat! La ateliere de mediu, copiii află cum să colecteze corect deșeurile și care sunt avantajele reciclării.

3 iunie

Ateliere de mediu

În România se aruncă foarte multă mâncare la gunoi. Cei mici pot opri risipa alimentară, odată ce află de la noi soluții ușor de pus în practică pentru ei și părinți.

4 iunie

Ateliere de mediu

Am amenajat pentru copii o ”cameră verde”, în care pot respira un aer de calitate. Camera are multe plante verzi și un purificator de aer, care reține alergenii și praful.

5 iunie

Ziua Mondială a Mediului

Încheiem maratonul nostru chiar de Ziua Mondială a Mediului, o zi în care trebuie să ne gândim și la mediu, la ce putem face ca să îl protejăm!

Locations

Office Hubs

  • San Francisco

  • Los Angeles

  • New York

  • Boston

  • Honolulu

Care sunt subiectele despre care vom vorbi

Poluare atmosferică

Copiii află cu ajutorul unor machete și experimente care sunt cauzele poluării atmosferice, cum le afectează sănătatea acest fenomen și cum îl pot reduce.

Colectare separată

Elevii învață cum să pregătească mai multe tipuri de deșeuri pentru reciclare și la cine pot apela în cazul în care nu au la bloc tomberoane potrivite.

Risipă alimentară

Cei mici vor afla cum se depozitează corect alimentele și care sunt regulile de care trebuie să țină cont atunci când merg la cumpărături alături de părinți.

Am amenajat un muzeu verde pentru copii, din dorința de a le povesti despre mediu într-un mod cât mai plăcut. Ne bucurăm să fim noi cei care marcheză în România un eveniment atât de important și de cunoscut în întreaga Uniune Europeană ”EU Green Week”.
Teodora Iacob presedinte nature talks

Teodora Iacob

Președintele Asociației NatureTalks