Școala din Pădure — Nature Talks

Proiect gratuit de educație de mediu, desfășurat în Pepiniera Silvică Cozieni, județul Ilfov, în noiembrie 2022. Peste 200 de elevi din București s-au bucurat de ateliere organizate în aer liber. Copiii au participat și la activități de plantare, alături de angajații Ocolului Silvic.

Perioada
Noiembrie, 2022
Proiect realizat de
în parteneriat cu
si
cu sprijinul
24
hr
Quick service
4.5/5
Rating
Proiect realizat de:

Temele abordate

Poluare atmosferică

Elevii au aflat care sunt principalele surse ale poluării din București și ce pot face astfel încât să se bucure de un aer mai curat. Am discutat și despre rolul copacilor, care acționează ca un adevărat purificator.

Eficiență energetică

Copiii au văzut mai multe tipuri de becuri: incandescent, led și fluorescent și au aflat care este becul cel mai prietenos cu mediul. Au aflat și sfaturi care îi ajută să consume mai puțin curent electric.

Risipă alimentară

Le-am prezentat elevilor câteva sfaturi de care pot ține cont atunci când merg la cumpărături, alături de părinți sau bunici. Ei au reținut că nu trebuie să plece de acasă fără o listă și că este necesar să verifice mereu ce au în frigider.

Cum s-a desfășurat proiectul Școala din Pădure

Ce spun cei care au participat la Școala din Pădure

Vestea că vom desfășura o activitate outdoor, în pădure, i-a animat și le-a stârnit curiozitatea copiilor. Atelierele în aer liber le-au acutalizat sau îmbogățit cunoștințele despre colectare selectivă, reciclare și sustenabilitate. Au fost atenți, activi și s-au bucurat de aerul curat de toamnă.

Pena Aurica

cadru didactic Școala Gimnazială Ferdinand I

A fost o experiență deosebită pentru copii, prin faptul că au avut ocazia de a vedea cum crește un arbore, cum se plantează un puiet și cât îi trebuie unui brăduț pentru a ne încânta prin măreția lui. Am putut observa fețele lor vesele, ochii curioși care priveau fascinați tot ce le-a fost prezentat.

Mihaela Popescu

cadru didactic Școala Gimanzială nr.99

Ați fost minunate! Ne-ați oferit o zi minunată! Copiii au fost extrem de încântați și a fost cea mai reușită lecție de protejare a mediului. Au povestit și părinților cu entuziasm. Vreau să vă mulțumesc și pentru cadourile oferite copiilor mei!

Comsa Ancuța

cadru didactic Școala Gimnazială nr.20

La pepinieră am învățat despre becuri, care sunt cele mai bune de folosit și care au fost interzise. Am mai învățat cum putem să reducem din timpul petrecut la cumpărături și cum să nu risipim mâncarea. Părerea mea ar fi că aceste sfaturi o să mă ajute în viitor. Le mulțumesc doamnelor de la pepinieră!

Alessia

elevă Școala Gimnazială Ienăchiță Văcărescu

Vezi reportajul Școala din Pădure