Cursuri gratuite

Start Înscrieri la Ora Eco Friendly!

Școlile din București se pot înscrie în programul gratuit de educație de mediu! Vom susține ateliere interactive pentru copii din clasele a II-a - a IV-a și îi vom învăța lucruri noi despre poluare atmosferică, risipă alimentară și colectare separată! Proiectul este implementat de Nature Talks, cu sprijin de la bugetul local al Municipiului București.

Perioada
Sep. - Oct.

21 de școli

2,000 de elevi

Clasele II-IV

Un proiect

&

Care sunt subiectele despre care vom vorbi

Poluare atmosferică

Elevii vor învăța care sunt sursele poluării aerului, cum le afectează acest fenomensănătatea și ce pot face zi de zi astfel încât să îl reducă.

Risipă alimentară

Copiii află care sunt alimentele ce ajung cel mai des la gunoi, cum se depozitează corect maimulte tipuri de alimente și ce trebuie să facă înainte să meargă la cumpărături.

Colectare separată

Elevii învață cum să pregătească mai multe tipuri de deșeuri în vederea reciclării, dar șicum pot reutiliza anumite materiale.

Tot ce trebuie să știi despre cum se desfășoară proiectul

Câte clase pot participa din fiecare școală?

Trainerii Nature Talks vor aloca o zi fiecărei școli înscrise și vor ține ateliere pentru 3 clase: o clasă aII-a, una a III-a și una a IV-a.

Cât costă atelierul?

Atelierele sunt GRATUITE. Proiectul este realizat cu sprijin de la bugetul local al Municipiului București

Cât durează un atelier?

Atelierul are o durată de 50 de minute.

Ce vor primi elevii care participă la curs?

Pe lângă informațiile valoroase despre protejarea mediului înconjurător, participanții la proiect vor primio diplomă și o cărticică din care vor afla mai multe despre cele trei teme abordate în timpul cursului.

Cine sunt trainerii de la Ora Eco-Friendly?

Teodora Iacob
Fondator NatureTalks
Adrian Cojocaru
Vicepreședinte naturetalks
Emilia Frunzaru
Responsabil comunicare, trainer Nature Talks

Ce spun cei care au participat la alte evenimente organizate de Nature Talks

Cel mai mult mi-a plăcut jocul despre reciclare. Am reținut ușor care sunt culorile tomberoanelor și unde trebuie aruncat fiecare tip de material în parte. Ca să protejăm natura, este important să reducem poluarea, să plantăm cât mai mulți copaci și să nu mai risipim mâncarea.

Alex
elev Școala de vară ECO

Mi-a plăcut foarte mult macheta care ne-a arătat cum ar trebui să funcționeze un oraș care are tot ce îi trebuie astfel încât să rămână ”în pace” cu natura. Am învățat astăzi că este bine să te gândești bine înainte să cumperi prea mult sau să mai iei o pungă de plastic de la magazin, în loc să vii cu una reutilizabilă de acasă.

Petru
elev Școala de vară ECO

Mi s-a părut interesant experimentul despre poluare. Nu mi-am imaginat cât de mult rău fac mașinile, iar de acum înainte am să încerc să folosesc mijloacele de transport în comun, bicicleta sau trotineta. Le voi spune și părinților mei să lase mașina acasă atunci când pot, ca să fim mai prietenoși cu mediul.

Crina
elevă Școala de vară ECO

Înscrierile s-au încheiat!

Completează formularul și hai să ne cunoaștem!
Toate locurile au fost ocupate!
Mesajul tău a fost trimis cu succes! Revenim în cel mai scurt timp.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ne poți apela la numărul
Ne poți scrie la adresa
Ne găsești și pe Facebook
facebook.com/naturetalks2020