July 8, 2021

Episodul 11 - Cu ce înlocuim plasticul

Episodul 11 - Cu ce înlocuim plasticul

Plasticul nu este un material biodegradabil și poate rămâne în natură și câteva sute de ani. El se descompune în bucăți foarte mici care ajung în resursele de apă, pătrund în lanțul trofic și în cele din urmă în alimentele pe care le consumăm. Mai mult decât atât, plasticul omoară în fiecare an peste 100.000 de viețuitoare marine și un milion de păsări.

Sfaturi pentru reducerea plasticului

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți atunci când sunteți puși în fața unui obiect de unică folosință din plastic este să vă întrebați dacă puteți reduce cantitatea pe care o cumpărați sau o utilizați.

Cum ar fi, de exemplu să aveți mereu la voi o sacoșă de pânză, pentru a evita să mai cumpărați pungi de plastic? Sau să aveți săculețe pentru legume și fructe și sticle reutilizabile pe care le folosiți de mult mai multe ori?

Totodată, puteți încerca să înlocuiți și alte obiecte de unică folosință cu unele refolosibile:

  • Lufa - o specie de castravete, care se transformă după uscare într-o alternativă la bureții de vase și de corp din plastic.
  • Hârtia cerată - întreținută cum trebuie, rezistă un an, fiind un înlocuitor perfect pentru folia alimentară.
  • Săpunul de vase - în locul detergentului de vase ambalat în recipiente de plastic
  • Periuța de bambus - recomandarea oficială este să ne schimbăm periuța de dinți la fiecare 3 luni, deci să folosim cam 4 periuțe pe an.
  • Dischetele demachiante reutilizabile - veți scăpa de încă un plastic nereciclabil și veți folosi obiecte reutilizabile din bumbac, în locul celor de unică folosință.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Bold text

Static and dynamic content editing

This is an H3

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Test hyperlink textrow

BOLD TEXT

Caption/ credits

Impactul poluării asupra mediului în România.

Românii pierd
11 ani
din viață din cauza poluării
peste
25.000
de români mor anual în România
Bucureștiul pierde anual
6 mld. €
din cauza poluării