May 13, 2021

Episodul 3 - Cum se colectează separat cartonul

Episodul 3 - Cum se colectează separat cartonul

În cel de-al treilea episod din ”Doza de reciclare” vorbim despre carton. Ca reguli de bază, cartonul trebuie să fie curat, necontaminat cu resturi de mâncare, ulei sau lichide. Cutiile trebuie pliate, ca să nu ocupe mult spațiu în tomberon și nu trebuie să aibă urme de scotch pe ele.

În cazul unei cutii de pizza, vom duce la reciclare doar partea curată, de pe cutiile de cartom dezlipim banda adezivă și pliem ambalajul, ca să nu ocupe mult loc în tomberon. Putem recicla pungile din carton, cofrajele de ouă, plicurile de carton după ce le-am îndepărtat componentele din plastic, cărțile poștale.

Cartonul se poate recicla de cel mult 2 ori! Așa că trebuie să vă gândiți și cum îl puteți reutiliza. Vă dăm noi câteva variante:puteți folosii cutiile pentru depozitarea hainelor, pentru cadouri sau chiar să le transformați în coșuri de gunoi.

NU se reciclează:

-pahare de carton plastifiat - cele pe care le găsiți la dozatoarele de cafea sau apă

-farfurii de carton de unică folosință

-carton contaminat cu resturi de mâncare

-cutii de lapte și suc (tetrapack)

Cum se reciclează?

Cartonul este mărunțit și topit într-un amestec de apă și substanțe chimice, pentru a separa fibrele de celuloză. Mixtura de pulpă rezultată este apoi întinsă pentru a forma o peliculă. După ce este presată, urmeză să fie rulată în suluri și transportată la producătorii de ambalaje.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Bold text

Static and dynamic content editing

This is an H3

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Test hyperlink textrow

BOLD TEXT

Caption/ credits

Impactul poluării asupra mediului în România.

Românii pierd
11 ani
din viață din cauza poluării
peste
25.000
de români mor anual în România
Bucureștiul pierde anual
6 mld. €
din cauza poluării