June 3, 2021

Episodul 6 - Cum se colectează separat sticla

Episodul 6 - Cum se colectează separat sticla

Sticla este un material care poate fi reciclat la infinit. Sticlele și borcane trebuie golite de conținut, spălate și uscate. Capacele de metal se colectează separat, la fel cum se întâmplă și cu dopurile de plută de la sticlele de vin.

DA se reciclează:

  • sticle de apă, sucuri, bere, băuturi alcoolice, lapte care au fost clătite și golite de lichide și uscate;
  • borcane de produse cosmetice după ce au fost curățate bine;
  • borcanele chiar dacă eticheta/folia nu au fost îndepărtate, însă cu capacele de metal scoase (acestea se colectează separat, împreună cu alte obiecte din metal);
  • se recomandă evitarea spargerii sticlelor sau borcanelor deoarece cioburile pot fi periculoase pentru cei care manipulează și sortează ambalajele reciclabile.î

NU se reciclează:

  • porțelan, cristal și ceramică;
  • pahare de băut, căni și farfurii;
  • vase rezistente la căldură;
  • oglinzi, geamuri, chiuvete din ceramică (pentru acest tip de deșeuri va fi necesară găsirea unui colector de deșeuri din construcții și demolări);
  • ambalaje de medicamente și produse cosmetice cu conținut periculos (ex. vopseluri, lacuri de unghii)
  • becuri și neoane  (se reciclează separat).

De ce să reciclăm?

Reciclarea unei sticle presupune economisirea energiei pentru funcționarea unui bec de 100 watti timp de o oră. Pentru fiecare tonă de sticlă reciclată, se evită producerea a 315 de kilograme de emisii de carbon cu efect de seră.


What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Bold text

Static and dynamic content editing

This is an H3

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Test hyperlink textrow

BOLD TEXT

Caption/ credits

Impactul poluării asupra mediului în România.

Românii pierd
11 ani
din viață din cauza poluării
peste
25.000
de români mor anual în România
Bucureștiul pierde anual
6 mld. €
din cauza poluării