February 9, 2021

Episodul 1 | Poluarea explicată în 3 pași

Episodul 1 | Poluarea explicată în 3 pași

”Școala de mediu Cantus Mundi” începe de pe 9 februarie

Pe 9 februarie 2021, Programul Național Cantus Mundi România a lansat proiectul digital „Școala de mediu Cantus Mundi”, alături de Teodora Iacob – jurnalist, activist de mediu și fondatorul Asociației „Nature Talks”. Proiectul este dedicat comunității active de peste 60.000 de copii și tineri a Cantus Mundi, dar va fi accesibil tuturor celor interesați să afle mai multe despre mediu și ecologie.

Creat sub forma unui serial video de 10 episoade, proiectul este publicat săptămânal pe canalele de social media Cantus Mundi România și Nature Talks.

Un copil care trăiește cu respect și cunoaștere față de cultură și natură are practic baza necesară pentru o dezvoltare armonioasă a minții și sufletului. Mă bucur că există astfel de inițiative, precum cea a tinerilor de la Nature Talks. Mai ales după așa o perioadă lungă de izolare, copiii au nevoie de contact cu natura, care să fie făcut într-o maniera responsabilă și cu înțelegerea valorii inestimabile a acesteia în viața noastră. Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

„Școala de mediu Cantus Mundi” își propune să activeze, prin intermediul proiectului moderat de Teodora Iacob, atât propria comunitate a copiilor, tinerilor și profesorilor, cât și publicul larg, pe teme de conștientizare a necesității grijii față de natură, dar și prin evidențierea consecințele distructive ale propriilor noastre acțiuni asupra acesteia.

Cred că educația de mediu ar trebui făcută în fiecare școală din România. Dacă vrem să schimbăm modul în care oamenii se raportează la natură, trebuie să începem cu copiii. Să nu uităm că ei sunt cei mai afectați de anumite fenomene, cum este poluarea atmosferică, de exemplu. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, 600.000 de copii mor în fiecare an, la nivel global, din cauza problemelor respiratorii acute cauzate de aerul poluat. Așa că cei mici trebuie să învețe cât mai repede cum funcționează mediul înconjurător, ce efecte au acțiunile lor asupra naturii și cum se pot proteja de „inamicii invizibili”. De aceea doresc să le prezint cât mai simplu, pe înțelesul lor, anumite noțiuni legate de mediu. Teodora Iacob, fondator Asociația Nature Talks.

În primul episod explicăm ce este poluarea în 3 pași simpli. O asemănăm cu o persoană răcită și contagioasă care poate să le dea și altor persoane virusul respectiv. Factorii poluanți acționează exact ca virușii, contaminează locul în care ajung. Așa cum organismul nostru lupta cu boala folosind anticorpii, și în cazul poluării sunt mai multe arme pe care le putem folosi.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Bold text

Static and dynamic content editing

This is an H3

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Test hyperlink textrow

BOLD TEXT

Caption/ credits

Impactul poluării asupra mediului în România.

Românii pierd
11 ani
din viață din cauza poluării
peste
25.000
de români mor anual în România
Bucureștiul pierde anual
6 mld. €
din cauza poluării

Cele mai relevante date despre mediul înconjurător:

Fii la curent cu toate informațiile despre mediul înconjurător.

Abonează-te la newsletter-ul Nature Talks.
Promitem să-ți trimitem doar articole și informații relevante despre poluarea mediului înconjurător, pe care le vei găsi interesante și utile.