February 16, 2021

Episodul 2 | Poluarea explicată cu un bol de sticlă

Episodul 2 | Poluarea explicată cu un bol de sticlă

În cel de-al doilea episod vorbim tot despre poluare. Deși e greu să înțelegem cu un fenomen invizibil poate să facă atât de mult rău, problema poluării este actuală în România și ne atacă în fiecare zi.

Fac astăzi cu voi un experiment: să ne imaginăm că aceste bețișoare sunt țevile de eșapament ale unor mașini blocate în trafic, pe un bulevard foarte mare din București. Ce se întâmplă cu toate noxele care ies din mașini? Rămân în aer. Știți de ce se spune că poluarea provenită de la trafic este cea mai periculoasă pentru om?

Dacă voi vă plimbați pe trotuar lângă acest bulevard, veți inhala toate aceste noxe. Dacă mergeți cu bicicleta pe o pistă din apropierea bulevardului, același lucru se va întâmpla.

La fel este și cu gazele de la gropile de gunoi sau cu fumul emis de arderile de lemn sau de deșeuri. Toate aceste gaze rămân în atmosferă, chiar dacă nu le mai vedem. Și ce e și mai important, nu doar că rămân în atmosferă, dar unele particule mici, mici de tot intră foarte ușor în organismul nostru și ne fac rău.

Așa că vă propun în fiecare zi să vă gândiți ce puteți face ca să mai reduceți din poluare!

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Bold text

Static and dynamic content editing

This is an H3

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Test hyperlink textrow

BOLD TEXT

Caption/ credits

Impactul poluării asupra mediului în România.

Românii pierd
11 ani
din viață din cauza poluării
peste
25.000
de români mor anual în România
Bucureștiul pierde anual
6 mld. €
din cauza poluării

Cele mai relevante date despre mediul înconjurător:

Fii la curent cu toate informațiile despre mediul înconjurător.

Abonează-te la newsletter-ul Nature Talks.
Promitem să-ți trimitem doar articole și informații relevante despre poluarea mediului înconjurător, pe care le vei găsi interesante și utile.