February 23, 2021

Episodul 3 | Ce sunt particulele în suspensie

Episodul 3 | Ce sunt particulele în suspensie

Poate ați auzit de particule în suspensie, pulberi în suspenis sau pur și simplu ”PM-uri”. Acestea sunt de fapt particule mici de praf amestecate cu picături de lichid. Ele sunt foarte mici și de aceea pot fi purtate de vânt pe distanțe foarte mari. De unde provin ele? De la trafic, de la sistemele de încălzire, de la arderea deșeurilor.

Ele sunt un indicator care ne arată când o anumită zonă este poluată. Adică dacă numărul lor este prea mare , înseamnă că locul respectiv este poluat. O sa vă intrebați ce treabă avem noi cu ele?

Vă spun mai întâi cât sunt de mici. Grosimea unui fir de păr este de 70 de microni. Ei bine, un anumit tip de particulă, numită PM 2.5 este de 30 de ori mai mică decât grosimea unui fir de păr, deci invizibilă.

Odată ce particulele intră în corpul nostru și se așează în anumite zone, produc inflamații și mai departe boli. Așa se face că ne putem imbolnăvi de inimă, putem rămâne cu afecțiuni pulmonare cronice sau în cel mai rău caz, putem ajunge la cancer pulmonar. 

Eu am cunoscut pacienți care din cauza poluării sunt dependenți de pastile sau de inhalator și care trebuie să plece din oras cel puțin 3 luni pe an, într-o zonă curată, de munte, astfel încât plămânii lor să se ”curețe”, să respire aer curat.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Bold text

Static and dynamic content editing

This is an H3

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Test hyperlink textrow

BOLD TEXT

Caption/ credits

Impactul poluării asupra mediului în România.

Românii pierd
11 ani
din viață din cauza poluării
peste
25.000
de români mor anual în România
Bucureștiul pierde anual
6 mld. €
din cauza poluării

Cele mai relevante date despre mediul înconjurător: