March 2, 2021

Episodul 4 | Ce impact are plasticul asupra mediului

Episodul 4 | Ce impact are plasticul asupra mediului

Știați că plasticul se degradează în sute de ani? Ce înseamnă asta: că dacă sunt în pădure și arunc o sticlă în iarbă, printre copaci și mă întorc după 30 de ani, să zic, în același loc, o găsesc tot acolo.    

                                                                                                                                                                              

Foarte multe produse pe care le folosim zilnic sunt ambalate în plastic. Care este impactul acestui material asupra naturii? V-am spus deja ce se intamplă dacă el ajunge în păduri. Haideți să vedem ce se întâmplă daca ajunge în apă! Anumite studii arată că până în 2050 oceanele ar putea conține mai multe materiale din plastic decât viață!

Să ne imaginăm că acest bol cu apă este de fapt un ocean. Ce găsim aici: sticle de plastic, ambalaje, pungi, tacâmuri, măști .

Cum ajung în apă? Nu cad pur și simplu din cer. Tot noi suntem responsabili... E de ajuns să mergem la plajă și să nu strângem după noi gunoiul. El va ajunge în apă și de acolo va face rău mai departe. De multe ori, peștii confundă bucățile mici de plastic cu mâncarea, le înghit și apoi mor. Și noi putem mânca un pește care are în interior bucăți de plastic și nu vom ști acest lucru. . Studiile arată că deja mâncăm săptamânal microparticule de plastic, care echivalează în dimensiune cu un card de credit (raport WWF din 2019).

Nu uitați, orice gunoi pe care îl generați atunci când sunteți în natură trebuie neapărat aruncat la gunoi, în niciun caz să nu îl lăsați în stradă , în parc, pe iarbă sau pe plajă!

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Bold text

Static and dynamic content editing

This is an H3

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Test hyperlink textrow

BOLD TEXT

Caption/ credits

Impactul poluării asupra mediului în România.

Românii pierd
11 ani
din viață din cauza poluării
peste
25.000
de români mor anual în România
Bucureștiul pierde anual
6 mld. €
din cauza poluării