Activitatea de curierat este a 3-a sursă de poluare din București. Poșta Română a cumpărat 15 autovehicule electrice pentru a lupta cu poluarea

de
Teodora Iacob
14
December
,
2020

Compania Națională Poșta Română a cumpărat 15 autoutilitare electrice destinate poștei de curierat rapid. Acestea vor înlocui, parțial, mașinile cu o vechime mai mare de 10 ani, cu un grad de uzură avansată. Proiectul pilot se desfășoară momentan în București, oraș în care a treia sursă de poluare este reprezentată de serviciile de curierat, a anunțat compania.

Prin programul ”Poșta Verde” au fost cumpărate 15 autoutilitare marca Renault. Vehiculele, modelul Renault Kangoo ZE, în versiunea cu 2 locuri și echipare Confort ZE 33, vor fi utilizate de către Sucursala Servicii Express, în Bucureşti, şi vor înlocui, parţial, maşinile cu o vechime mai mare de 10 ani, cu un grad de uzură avansată. Odată cu autovehiculele, s-au achiziţionat şi 8 staţii de reîncărcare a câte două prize de câte 22 kw, ce au fost montate la sediul companiei, situat pe Calea Giuleşti nr. 6-8, în Bucureşti.

Strategia Comisiei Europene referitoare la Pactul Verde European pune accent asupra companiilor cu grad ridicat al amprentei de carbon, ceea ce influenţează politicile de dezvoltare, inclusiv politicile Poştei Române. Autoutilitarele electrice achiziţionate vor contribui la reducerea emisiilor de noxe pentru activitatea de curierat poştal care se desfăşoară cu intensitate în aglomerările urbane. Participând la diminuarea efectului de seră din atmosferă, suntem , aşa cum spune şi sloganul companiei. — Horia Grigorescu, Directorul General al Poştei Române.

Cât poluează mașinile de curierat

La evenimentul de lansare a proiectului a participat și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, care spune că a făcut un calcul cu echipa de la minister ca să arate cât de mult poluează mașinile folosite pentru curierat.

La o medie de 58,7 km / zi în București, media emisiilor de CO2 este de 150 de grame / km. Pentru fiecare colet livrat, se produc 300 de grame de emisii de CO2, iar utilizarea autovehiculelor electrice reduce emisiile la nivelul municipiului București cu 120.000 de grame / zi. — Lucian Bode, ministrul Transporturilor

Valoarea totală a contractului este de 2,27 milioane lei şi reprezintă atât contravaloarea autoutilitarelor şi a staţiilor de încărcare necesare, cât şi a serviciilor de asigurare CASCO şi RCA aferente acestora, pentru o perioadă de un an de zile.

Impactul poluării asupra mediului în România.

Românii pierd
11 ani
din viață din cauza poluării
peste
25.000
de români mor anual în România
Bucureștiul pierde anual
6 mld. €
din cauza poluării

Alte știri despre mediul înconjurător:

Momente creative: descoperă-ți un hobby prin refolosirea deșeurilor
Deseuri

Momente creative: descoperă-ți un hobby prin refolosirea deșeurilor

Refolosirea deșeurilor pentru a crea lucruri noi nu doar că ajută la protejarea mediului, ci reprezintă și o oportunitate de a descoperi bucuria și relaxarea în noi forme.

Citește articolul
5 sfaturi pentru o casă eficientă energetic
Eficienta energetica

5 sfaturi pentru o casă eficientă energetic

Adoptând practici eficiente și investind în tehnologii care reduc consumul de energie, o să reușești să contribui în mod semnificativ la reducerea amprentei de carbon, economisirea resurselor naturale și, bineînțeles, să-ți reduci factura la energia electrică. 

Citește articolul
Cum să faci cumpărături într-un mod eco
Educatie de mediu

Cum să faci cumpărături într-un mod eco

Cum poți transforma experiența ta de cumpărături într-un prim pas spre adoptarea unui comportament eco-friendly, cât mai responsabil și aliniat nevoilor mediului? Află din cei 5 pași pe care ți i-am pregătit!

Citește articolul
Ce facem cu brazii după sărbători
Sustenabilitate

Ce facem cu brazii după sărbători

Descoperă în acest articol de ce este bine să amplasezi corect brazii pentru a fi ridicați de către autorități și totodată, ce se întâmplă cu pomii după ce sunt preluați de echipele de salubritate.

Citește articolul