Cadouri împachetate eco

de
Emilia Frunzaru
18
December
,
2023

Crăciunul se apropie cu pași repezi, iar magazinele deja sunt împânzite de cadouri care îți fură ochii. Alegerea darului perfect este un proces lung care poate fi obositor, dar la final va merita tot efortul. Desigur, nu putem avea cadoul ideal și mult visat împachetat într-un mod oarecare, nu-i așa? 

Cum majoritatea companiilor încearcă să introducă tot mai mult conceptul de „eco-friendly”, este important să îl folosim chiar și în ambalarea darurilor de sărbători. Așadar, în acest articol ai câteva idei de ambalaje eco ce sunt atât prietenoase mediului, cât și plăcute la vedere.

1. Șervețele textile cu model de Crăciun

Oricine iubește decorațiunile de Crăciun. Ele sunt veșnic vesele și ne induc imediat starea aceea specifică de sărbători. 

Șervețelele textile cu imprimeu festiv pot aduce un plus oricărei mese îmbelșugate. Pe lângă avantajul estetic pe care îl aduc, șervețelele textile sunt reutilizabile și le poți spăla după fiecare masă.

2. Reutilizarea tricourilor nedorite

Cu toții am pățit să facem cumpărături impulsive, mânați poate de adrenalina aglomerației sau de eventuale reduceri. Așadar, dacă ai un tricou pe care nu îl mai porți, atunci folosește-l pentru a împacheta un cadou! Este un ambalaj mai neconvențial, dar partea frumoasă este că îl poți decora așa cum dorești – să desenezi pe el sau chiar să pui stickere cu motiv festiv. Un avantaj în plus îl prezintă și materialul eco din care este făcut, deoarece în ziua de astăzi predomină hainele eco-friendly.

3. Săculeții reutilizabili

Pentru un cadou mic și simbolic precum o bijuterie finuță, cea mai bună alegere este să folosești un săculeț. Săculeții reutilizabili nu doar că sunt o metodă de ambalare a cadoului foarte simpatică, ci pot fi folosiți și în alte scopuri. Spre exemplu, atunci când mergi la cumpărături, poți să alegi săculețul în locul pungilor de plastic. Cântărește separat legumele și fructele, iar apoi pune-le pe toate la un loc în săculeț.

4. Flori, frunze și accesorii naturale

Pentru un cadou unic care transmite cu adevărat mesajul ”prietenos cu mediul”, adaugă ceva special care provine din natură.

Micuțe crengi de rozmarin sau lavandă, conuri de pin, ghinde, crenguțe sau chiar scoarță pot fi toate acele accesorii perfecte de finisare (și uneori parfumate) pentru ambalarea zero-waste.

Florile sunt, evident, întotdeauna o alegere excelentă - și pot fi folosite atât proaspete, cât și uscate.

Aceste materiale vor da un aspect unic.

Folosește sfoară de iută sau cânepă pentru a le prinde, în loc de funda obișnuită de plastic. Dacă ai o plantă cu frunze foarte largi, o poți folosi chiar pe post de „hârtie” de ambalaj!

Urmărește acest videoclip pentru exemplificarea vizuală a exemplelor pe care ți le-am dat mai sus: https://www.instagram.com/reel/C0y6EYioJoF/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Sărbătorile sunt o perioadă în care producem multe deșeuri. Dacă punem însă în practică mici trucuri eco, precum cele de mai sus, vom reuși să reducem risipa și să oferim în dar amintiri de neuitat.

Subiect principal:
Sustenabilitate

Impactul poluării asupra mediului în România.

Românii pierd
11 ani
din viață din cauza poluării
peste
25.000
de români mor anual în România
Bucureștiul pierde anual
6 mld. €
din cauza poluării

Alte știri despre mediul înconjurător:

3 categorii de produse pe care le poți cumpăra vrac – fără risipă
Sustenabilitate

3 categorii de produse pe care le poți cumpăra vrac – fără risipă

Cumpărăturile la vrac nu numai că ajută la reducerea ambalajelor de unică folosință, ci și promovează o abordare mai conștientă a comportamentului de consum. Chiar dacă nu toate tipurile de produse pot fi cumpărate la vrac, există alternative practice pentru care poți opta.

Citește articolul
Momente creative: descoperă-ți un hobby prin refolosirea deșeurilor
Deseuri

Momente creative: descoperă-ți un hobby prin refolosirea deșeurilor

Refolosirea deșeurilor pentru a crea lucruri noi nu doar că ajută la protejarea mediului, ci reprezintă și o oportunitate de a descoperi bucuria și relaxarea în noi forme.

Citește articolul
5 sfaturi pentru o casă eficientă energetic
Eficienta energetica

5 sfaturi pentru o casă eficientă energetic

Adoptând practici eficiente și investind în tehnologii care reduc consumul de energie, o să reușești să contribui în mod semnificativ la reducerea amprentei de carbon, economisirea resurselor naturale și, bineînțeles, să-ți reduci factura la energia electrică. 

Citește articolul
Cum să faci cumpărături într-un mod eco
Educatie de mediu

Cum să faci cumpărături într-un mod eco

Cum poți transforma experiența ta de cumpărături într-un prim pas spre adoptarea unui comportament eco-friendly, cât mai responsabil și aliniat nevoilor mediului? Află din cei 5 pași pe care ți i-am pregătit!

Citește articolul