Descoperire nouă: plasticul se poate ”plimba” mii de kilometri în doar câteva luni

de
Teodora Iacob
7
December
,
2020

Cercetătorii vin cu o nouă descoperire legată de plastic, după ce au dotat mai multe PET-uri cu sisteme de urmărire GPS și le-au plasat apoi în diferite locuri de-a lungul râului Gange, care își are originea în Himalaya, arată Skynews. Cercetătorii de la Universitatea din Exeter și Societatea Zoologică din Londra au urmărit sticlele de 500 ml și au văzut că mai multe au călătorit prin râu până în Golful Bengal.

Conform datelor satelitului, cea mai îndepărtată distanță parcursă de un PET a fost de 2.845 km în 3 luni de zile.

Acest lucru demonstrează că problema plasticului este globală, întrucât o bucată de plastic aruncată într-un râu sau ocean, ar putea curând să ajungă în partea cealaltă parte a lumii. — dr. Emily Duncan, Centrul pentru Ecologie și Penryn, Cornwall  

Oamenii de știință speră că etichetele lor electronice pentru sticle vor fi un „instrument puternic” pentru educație și vor crește gradul de conștientizare cu privire la efectele poluării cu plastic. Ei estimează că râurile transportă până la 80% din poluarea cu plastic găsită în oceane.

Dr. Duncan a mai spus că această descoperire ar putea fi folosită pentru a preda despre poluarea cu plastic în școli, copiii putând vedea unde merge o sticlă aruncată la întâmplare.

Subiect principal:
Poluarea mediului

Impactul poluării asupra mediului în România.

Românii pierd
11 ani
din viață din cauza poluării
peste
25.000
de români mor anual în România
Bucureștiul pierde anual
6 mld. €
din cauza poluării

Alte știri despre mediul înconjurător:

3 categorii de produse pe care le poți cumpăra vrac – fără risipă
Sustenabilitate

3 categorii de produse pe care le poți cumpăra vrac – fără risipă

Cumpărăturile la vrac nu numai că ajută la reducerea ambalajelor de unică folosință, ci și promovează o abordare mai conștientă a comportamentului de consum. Chiar dacă nu toate tipurile de produse pot fi cumpărate la vrac, există alternative practice pentru care poți opta.

Citește articolul
Momente creative: descoperă-ți un hobby prin refolosirea deșeurilor
Deseuri

Momente creative: descoperă-ți un hobby prin refolosirea deșeurilor

Refolosirea deșeurilor pentru a crea lucruri noi nu doar că ajută la protejarea mediului, ci reprezintă și o oportunitate de a descoperi bucuria și relaxarea în noi forme.

Citește articolul
5 sfaturi pentru o casă eficientă energetic
Eficienta energetica

5 sfaturi pentru o casă eficientă energetic

Adoptând practici eficiente și investind în tehnologii care reduc consumul de energie, o să reușești să contribui în mod semnificativ la reducerea amprentei de carbon, economisirea resurselor naturale și, bineînțeles, să-ți reduci factura la energia electrică. 

Citește articolul
Cum să faci cumpărături într-un mod eco
Educatie de mediu

Cum să faci cumpărături într-un mod eco

Cum poți transforma experiența ta de cumpărături într-un prim pas spre adoptarea unui comportament eco-friendly, cât mai responsabil și aliniat nevoilor mediului? Află din cei 5 pași pe care ți i-am pregătit!

Citește articolul