FOTO. 8 destinații de vis care cheamă oameni din întreaga lume să vină să lucreze de la distanță

de
Teodora Iacob
14
November
,
2020

Pandemia de coronavirus a afectat anul acesta turismul global la un nivel fără precedent și nu a ocolit nici piața muncii. Multe companii au fost nevoite să își trimită angajații să lucreze de acasă. În același timp, cele mai multe destinații exotice din lume au rămas fără vizitatori, din cauza restricțiilor globale de circulație. Opt țări vin acum cu o propunere care să ajute și turismul și munca. Iată oferta lor, analizată de CNN!

Aruba

Tărâmul păsărilor flamingo vine cu un program special conceput în această perioadă pentru munca de la distanță. One Happy Workation.

destinatii turistice 2021 Aruba
foto: aruba.com

Programul este destinat momentan doar celor care locuiesc în Statele Unite ale Americii sau au pașaport american. Pot locui și munci în Aruba timp de 90 de zile. Ca să fie acceptați în program trebuie să se cazeze la unul dintre hotelurile incluse în program, pentru cel puțin 7 zile.

Doritorii trebuie să fie angajați ai unei companii care activează în SUA sau să fie liber profesioniști. Ei nu se pot angaja direct la o companie locală pe durata celor 90 de zile.

Salariul este scutit de taxele locale, iar angajații sub obligați să plătească 15 dolari pe zi pentru o asigurare COVID.

Anguilla

Renumită pentru recifele de corali și plajele sale uimitoare, Anguilla este un paradis! Iar acum poate deveni și locul ideal de muncă!

destinatii turistice 2021 Anguilla
foto: anguilla-beaches.com

Statu care este teritoriu britanic propune programul Digital Nomads. Cei care sunt acceptați pot munci și locui aici între 3 luni și un an! Oferta este valabilă pentru toată lumea, dar există și o condiție. Persoana respectivă să nu provină dintr-o țară care are o rată de infectare COVID-19 mai mare de 0,2%. Anguilla a înregistrat până acum doar 3 (!) cazuri de coronavirus și niciun deces!

Taxa de admitere în program este de 1.000 dolari pentru o vizită de cel mult 3 luni și 2.000 de dolari pentru un an. Aceasta acoperă inclusiv două teste COVID.

Barbados

Insula din Caraibe care a dat-o lumii pe Rihanna a fost printre primele care a venit cu o astfel de ofertă.

destinatii turistice 2021 Barbados
foto: Barbados Tourism Marketing

Programul 12-month Barbados Welcome Stamp este activ din iulie și le permite doritorilor să stea un an pe insulă pentru a munci de la distanță.

Barbados acceptă oameni din toată lumea, dar există câteva condiții. Doritorii trebui să fie angajați au unei companii care nu este din Barbados și să aibă un venit de cel puțin 50.000 dolari în anul pe care îl vor petrece pe insulă.

De asemenea, doritorii trebuie să plătească o taxă de 2.000 de dolari dacă aplică individual sau de 3.000 de dolari dacă aplică împreună cu familia.

185 de cazuri COVID au fost până acum și 7 decese, iar cei care aplică trebuie să prezinte un test negativ atunci când ajung pe insulă.

Bermuda

Dacă îți dorești să locuiești și să muncești în acest paradis, Bermuda te acceptă timp de un an!

destinatii turistice 2021 Bermuda
foto: Bermuda Tourist Authority

Certificatul de Rezidență de un an este un program prin care doritorii pot veni să locuiască și să muncească în Insulele Bermude. Se pot înscrie cei care sunt angajați ai unei companii, liber profesioniști sau studenți. Cei care vin împreună cu copiii îi pot chiar înscrie la școlile publice de aici.

Programul a fost lansat în septembrie, iar taxa de înscriere este de 263 de dolari.

Insulele Cayman

Insulele din Marea Caraibelor sunt un vis pentru orice turist. Iar acum pot deveni și spațiu de birou pentru doritori.

destinatii turistice 2021 Insulele Cayman
foto: Visit Cayman Islands

Cine vrea să lucreze de la distanță în acest paradis trebuie să fie însă și gros la buzunar. Oferta este una exclusivistă, iar doritorii trebuie să facă dovada că vor câștiga cel puțin 100.000 dolari pe an!

Global Citizen Concierge Program poate fi accesat de orice persoană care îndeplinește această primă condiție. Durata maximă de ședere este de doi ani.

Cei care doresc să vină împreună cu partenerul trebuie să aibă un venit asigurat de cel puțin 150.000 dolari pe an, iar dacă au și un copil cu atunci valorea urcă la 180.000 de dolari.

Taxa de admitere este de 1.469 de dolari și se percepe și un comision de 7% dacă plata se face cu cardul.

Dubai

Casa celebrului hotel de 7 stele, bogatul Dubai vine cu o ofertă și pentru cei care vor să lucreze de la distanță.

destinatii turistice 2021 Dubai
foto: dubaiviral.com

One year virtual working program a fost lansat în octombrie și se adresează celor care vor să locuiască și să muncească în Emiratele Arabe Unite timp de un an! Există și aici câteva condiții: salariul minim lunar să fie de cel puțin 5.000 de dolari, să existe asigurare medicală, iar pașaportul să mai fie valabil cel puțin 6 luni de la momentul sosirii acolo.

Cei care vin să muncească aici se vor bucura de scutirea de taxe. Dubaiul nu taxează lefurile celor care muncesc aici.

Taxa de admitere în program este de 287 de dolari.

Georgia

Cu siguranță marea surpriză de pe această listă este micuțul stat cu ieșire la Marea Neagră.

destinatii turistice 2021 Georgia
foto: agenda.ge

Georgia încearcă să se facă lumii cunoscută, iar una dintre variante este să cheme angajații din întreaga lume să lucreze de aici. Remotely from Georgia se numește programul oferit de țara din Caucaz și presupune o viză de muncă și ședere de un an.

Sunt eligibili locuitorii din 95 de țări, inclusiv din România. Pot veni aici freelanceri, angajați ai companiilor sau chiar antreprenori. Nu există taxă de înscriere, dar trebuie făcută dovada unui salariu lunar minim de 2.000 de dolari și a unei asigurări medicale. Cei acceptați în program trebuie să stea la început 14 zile în carantină la un hotel.

Subiect principal:
Destinatii turistice

Impactul poluării asupra mediului în România.

Românii pierd
11 ani
din viață din cauza poluării
peste
25.000
de români mor anual în România
Bucureștiul pierde anual
6 mld. €
din cauza poluării

Alte știri despre mediul înconjurător:

3 categorii de produse pe care le poți cumpăra vrac – fără risipă
Sustenabilitate

3 categorii de produse pe care le poți cumpăra vrac – fără risipă

Cumpărăturile la vrac nu numai că ajută la reducerea ambalajelor de unică folosință, ci și promovează o abordare mai conștientă a comportamentului de consum. Chiar dacă nu toate tipurile de produse pot fi cumpărate la vrac, există alternative practice pentru care poți opta.

Citește articolul
Momente creative: descoperă-ți un hobby prin refolosirea deșeurilor
Deseuri

Momente creative: descoperă-ți un hobby prin refolosirea deșeurilor

Refolosirea deșeurilor pentru a crea lucruri noi nu doar că ajută la protejarea mediului, ci reprezintă și o oportunitate de a descoperi bucuria și relaxarea în noi forme.

Citește articolul
5 sfaturi pentru o casă eficientă energetic
Eficienta energetica

5 sfaturi pentru o casă eficientă energetic

Adoptând practici eficiente și investind în tehnologii care reduc consumul de energie, o să reușești să contribui în mod semnificativ la reducerea amprentei de carbon, economisirea resurselor naturale și, bineînțeles, să-ți reduci factura la energia electrică. 

Citește articolul
Cum să faci cumpărături într-un mod eco
Educatie de mediu

Cum să faci cumpărături într-un mod eco

Cum poți transforma experiența ta de cumpărături într-un prim pas spre adoptarea unui comportament eco-friendly, cât mai responsabil și aliniat nevoilor mediului? Află din cei 5 pași pe care ți i-am pregătit!

Citește articolul