Ministrul Mediului: În anul 2020 au fost rezervate peste 4 mii de autoturisme nepoluante. Totuși, suntem conștienți că impactul poate fi unul limitat.

de
12
November
,
2020

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a spus astăzi că în Programul ”Rabla Plus” din în acest an, au fost rezervate peste 4 mii de mașini electrice și hibrid plug-in. Totodată, a mai amintit în cadrul conferinței The Green Energy Virtual Forum că parcul auto al României este atât de vechi, încât impactul programului poate fi unul limitat.

În România, avem cea mai mare primă pentru autotusime electrice din toată Uniunea Europeană, aproape 10 mii de euro, fapt care a făcut ca anul 2020 să fie numit ”anul autoturismelor electrice”. Avem deja rezervate peste 4 mii de autoturisme electrice și hibrid plug-in, peste 90% dintre acestea sunt full electric. Suntem pe deplin conștienți că 4.000 de autoturisme nepoluante într-un parc auto care numără câteva milioane de mașini, când vorbim de impactul asupra mediului și a emisiilor de gaze cu efect de seră, să fie unul limitat. — Mircea Fechet, ministrul Mediului

Ministrul a vorbit și despre București, amintind că sursele principale de poluare din oraș sunt: traficul și încălzirea rezidențială.

Nu e un secret faptul că Bucureștiul este un oraș din ce în ce mai afectat de poluare. Pe de-o parte, încălzirea rezidențială generează poluare, particule și oxizi de azot, dar și alți compuși. Un alt factor care contribuie la poluarea aerului este transportul. Din nefericire, avem în România un parc auto foarte vechi, comparativ cu celelalte mari țări și capitale ale Uniunii Europene, emisiile sunt pe măsură. — Mircea Fechet – ministrul Mediului
Subiect principal:
Poluarea mediului

Impactul poluării asupra mediului în România.

Românii pierd
11 ani
din viață din cauza poluării
peste
25.000
de români mor anual în România
Bucureștiul pierde anual
6 mld. €
din cauza poluării

Alte știri despre mediul înconjurător:

Momente creative: descoperă-ți un hobby prin refolosirea deșeurilor
Deseuri

Momente creative: descoperă-ți un hobby prin refolosirea deșeurilor

Refolosirea deșeurilor pentru a crea lucruri noi nu doar că ajută la protejarea mediului, ci reprezintă și o oportunitate de a descoperi bucuria și relaxarea în noi forme.

Citește articolul
5 sfaturi pentru o casă eficientă energetic
Eficienta energetica

5 sfaturi pentru o casă eficientă energetic

Adoptând practici eficiente și investind în tehnologii care reduc consumul de energie, o să reușești să contribui în mod semnificativ la reducerea amprentei de carbon, economisirea resurselor naturale și, bineînțeles, să-ți reduci factura la energia electrică. 

Citește articolul
Cum să faci cumpărături într-un mod eco
Educatie de mediu

Cum să faci cumpărături într-un mod eco

Cum poți transforma experiența ta de cumpărături într-un prim pas spre adoptarea unui comportament eco-friendly, cât mai responsabil și aliniat nevoilor mediului? Află din cei 5 pași pe care ți i-am pregătit!

Citește articolul
Ce facem cu brazii după sărbători
Sustenabilitate

Ce facem cu brazii după sărbători

Descoperă în acest articol de ce este bine să amplasezi corect brazii pentru a fi ridicați de către autorități și totodată, ce se întâmplă cu pomii după ce sunt preluați de echipele de salubritate.

Citește articolul