Prinț și călător. Fostul principe Nicolae, proiect de promovare a satelor românești

de
Teodora Iacob
16
October
,
2020

Nepotul Regelui Mihai se va alătura unei campanii de promovare a satelor din România. Fost principe va merge în vizită în Țara Călatei, unde va realiza și un material video.

Pasionat de drumeții, de natură și de promovarea valorilor românești, nepotul Regelui Mihai se va implica acum și în campania “Prinț și călător”, un proiect al organizației Satele României. Prima sa vizită în acest proiect va fi în Țara Călatei, o zonă etnografică maghiară, din nord-vestul țării, situată în vestul județului Cluj, în zona văilor dintre Cluj-Napoca și Huedin.

foto: Facebook/NicolaealRomaniei

În acest weekend, fostul principe va vizita bisericile fortificate din zona, va învăța cum se fac porțile tradiționale de lemn, frontoanele de la casă, dar și bisericile de lemn, informează cluj24.ro.

Proiectul “Prinț și călător”, căruia i se alătură acum și Nicolae al României este unul mai amplu. Va fi lansat în luna noiembrie și vizează promovarea satelor românești, printr-o serie de materiale video care vor fi difuzate pe platforma Satele României.

Fost principe Nicolae este implicat activ și în proiectul Via Transilvanica, un proiect demarat acum câțiva ani și care vizează crearea unui traseu de 1000 de kilometri care să traverseze România de la vest la est. De asemenea, el participă în mod frecvent și la acțiuni de împădurire și de protejare a mediului înconjurător.

Nicolae al României a transmis un mesaj și pentru Nature Talks în care îi îndeamnă pe români să respecte și să protejeze mediul:

Încă de mic am fost educat să respect și să protejez natura, aceste lucruri fiind nelipsite zi de zi din viața mea. Mediul înconjurător ne menține sănătoși și, în același timp, a fost adăpostul ce a ținut umanitatea în viață. De ce am vrea să distrugem această simbioză? Situația actuală este exact imaginea în oglindă a atitudinii noastre față de noi și față de comunitatea în care trăim. Respectul pentru natură vine odată cu respectul de sine. — Nicolae al României

Subiect principal:
Poluarea mediului

Impactul poluării asupra mediului în România.

Românii pierd
11 ani
din viață din cauza poluării
peste
25.000
de români mor anual în România
Bucureștiul pierde anual
6 mld. €
din cauza poluării

Alte știri despre mediul înconjurător:

O acțiune de tăiere ilegală din județul Hunedoara a fost descoperită cu ajutorul unui elicopter
Paduri

O acțiune de tăiere ilegală din județul Hunedoara a fost descoperită cu ajutorul unui elicopter

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Hunedoara au activități de patrulare aeriană pe raza județului, de la începutul lunii aprilile

Citește articolul
Modificări în Programul Rabla pentru Electrocasnice. Ce valoare vor avea de acum voucherele
Eficienta energetica

Modificări în Programul Rabla pentru Electrocasnice. Ce valoare vor avea de acum voucherele

Sistemul de vouchere acordate prin programul Rabla pentru electrocasnice va fi modificat și trebuie să fiți atenți la clasa energetică a produsului dorit pentru a beneficia de mai mulți bani

Citește articolul
Containere încărcate cu deșeuri, depistate în Portul Constanţa Sud Agigea
Deseuri

Containere încărcate cu deșeuri, depistate în Portul Constanţa Sud Agigea

În loc de materiale de plastic, în containere s-au găsit acumulatori, componente metalice și scule electrice

Citește articolul
Propuneri Greenpeace: gară nouă în București și 500 de km de piste de biciclete
Mobilitate urbana

Propuneri Greenpeace: gară nouă în București și 500 de km de piste de biciclete

Propunerile vin în contextul elaborării Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR)

Citește articolul

Fii la curent cu toate informațiile despre mediul înconjurător.

Abonează-te la newsletter-ul Nature Talks.
Promitem să-ți trimitem doar articole și informații relevante despre poluarea mediului înconjurător, pe care le vei găsi interesante și utile.