S-a descoperit legătura dintre poluare și depresie

de
Teodora Iacob
26
October
,
2020

Cercetătorii britanici au descoperit că odată cu creșterea noxelor din aer crește și riscul de depresie sau anxietate. Poluarea cu dioxid de azot de exemplu, provenită în special de la motoarele diesel ale mașinilor crește cu 39% riscul de apariție al afecțiunilor mintale, arată The Guardian.

Cei mai predispuși la depresie sunt locuitorii din orașele poluate

Oamenii de știință au mai descoperit că cei care trăiesc în zone mai poluate sunt de două ori mai predispuși la depresie față de cei care respiră un aer sănătos. Sigur că sunt și alți factori care duc la tulburări psihice, cum ar fi datele genetice sau experiențele din copilărie, poluarea fiind totuși singurul fenomen care poate fi prevenit. Studiul s-a desfășurat în sud-estul London și a urmărit 1000 de adulți timp de 5 ani, mai arată The Guardian. În Marea Britanie, aproape toate orașele înregistrează depășiri ale nivelurilor maxime admise de poluare.

Acum există un număr tot mai mare de dovezi care ne arată că poluarea aerului nu este grozavă pentru creier. S-ar putea să fi subestimat efectele negative ale poluării aerului asupra sănătății noastre, din momentul în care ne naștem și până murim. — Dr. Ian Mudway, lector, Imperial College London

Subiect principal:
Poluarea mediului

Impactul poluării asupra mediului în România.

Românii pierd
11 ani
din viață din cauza poluării
peste
25.000
de români mor anual în România
Bucureștiul pierde anual
6 mld. €
din cauza poluării

Alte știri despre mediul înconjurător:

3 categorii de produse pe care le poți cumpăra vrac – fără risipă
Sustenabilitate

3 categorii de produse pe care le poți cumpăra vrac – fără risipă

Cumpărăturile la vrac nu numai că ajută la reducerea ambalajelor de unică folosință, ci și promovează o abordare mai conștientă a comportamentului de consum. Chiar dacă nu toate tipurile de produse pot fi cumpărate la vrac, există alternative practice pentru care poți opta.

Citește articolul
Momente creative: descoperă-ți un hobby prin refolosirea deșeurilor
Deseuri

Momente creative: descoperă-ți un hobby prin refolosirea deșeurilor

Refolosirea deșeurilor pentru a crea lucruri noi nu doar că ajută la protejarea mediului, ci reprezintă și o oportunitate de a descoperi bucuria și relaxarea în noi forme.

Citește articolul
5 sfaturi pentru o casă eficientă energetic
Eficienta energetica

5 sfaturi pentru o casă eficientă energetic

Adoptând practici eficiente și investind în tehnologii care reduc consumul de energie, o să reușești să contribui în mod semnificativ la reducerea amprentei de carbon, economisirea resurselor naturale și, bineînțeles, să-ți reduci factura la energia electrică. 

Citește articolul
Cum să faci cumpărături într-un mod eco
Educatie de mediu

Cum să faci cumpărături într-un mod eco

Cum poți transforma experiența ta de cumpărături într-un prim pas spre adoptarea unui comportament eco-friendly, cât mai responsabil și aliniat nevoilor mediului? Află din cei 5 pași pe care ți i-am pregătit!

Citește articolul