Tinerii cercetași din Tulcea luptă cu poluarea

de
Elena Ivanov
14
March
,
2021

Un exemplu pozitiv vine astăzi din Tulcea, de la cercetașii Centrului Local ”Lotus”. Ei au înțeles cât de important este să respectăm mediul înconjurător și au pornit o acțiune de ecologizare în oraș. S-au echipat cu saci și mănuși și au strâns de pe jos grămezi uriașe de plastic.

Copiii din tulcea strang gunoi de pe jos

Îngrijorați de nivelul ridicat de poluare și de prezența gunoaielor pe jos, 14 cercetași harnici au curățat o zonă verde din Tulcea, care era plină de deșeuri. Cercetașii organizează anual astfel de activități și participă la diferite evenimente legate de protecția mediului, din iubire față de orașul lor. Această activitate a fost realizată datorită unui program național, Programul Pandemic pentru Patrule.

Nu mi-am imaginat că o să găsim atâtea gunoaie pe terenul primăriei, dar mai ales pe terenul orașului nostru. Am făcut grămezi uriașe de plastic, iar după  ce am plecat cu 20 de saci de gunoi, diferența pe care am făcut-o a fost infimă — Oana Plaxiencu, șefa de unitate CL „Lotus" Tulcea

Tinerii spun că astfel de acțiuni ar putea fi organizate de toți cei care se simt responsabili față de mediu.

Ecologizarea pentru mine reprezintă o responsabilitate pe care toți ar trebui să o aibă. Înainte de începerea activității ne-am aprovizionat cu saci menajeri, mănuși și mult dezinfectant, iar de la participanți am primit numai reacții pozitive — Ailin Latif, coordonatoare
saci de gunoi stransi de tinerii din Tulcea

Misiunea Cercetașilor în societatea românească este de a contribui la educarea tinerilor printr-un sistem de valori bazat pe o promisiune şi o lege, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune, în care oamenii sunt împliniţi ca indivizi şi joacă un rol constructiv în societate.

Subiect principal:
Deseuri

Impactul poluării asupra mediului în România.

Românii pierd
11 ani
din viață din cauza poluării
peste
25.000
de români mor anual în România
Bucureștiul pierde anual
6 mld. €
din cauza poluării

Alte știri despre mediul înconjurător:

Momente creative: descoperă-ți un hobby prin refolosirea deșeurilor
Deseuri

Momente creative: descoperă-ți un hobby prin refolosirea deșeurilor

Refolosirea deșeurilor pentru a crea lucruri noi nu doar că ajută la protejarea mediului, ci reprezintă și o oportunitate de a descoperi bucuria și relaxarea în noi forme.

Citește articolul
5 sfaturi pentru o casă eficientă energetic
Eficienta energetica

5 sfaturi pentru o casă eficientă energetic

Adoptând practici eficiente și investind în tehnologii care reduc consumul de energie, o să reușești să contribui în mod semnificativ la reducerea amprentei de carbon, economisirea resurselor naturale și, bineînțeles, să-ți reduci factura la energia electrică. 

Citește articolul
Cum să faci cumpărături într-un mod eco
Educatie de mediu

Cum să faci cumpărături într-un mod eco

Cum poți transforma experiența ta de cumpărături într-un prim pas spre adoptarea unui comportament eco-friendly, cât mai responsabil și aliniat nevoilor mediului? Află din cei 5 pași pe care ți i-am pregătit!

Citește articolul
Ce facem cu brazii după sărbători
Sustenabilitate

Ce facem cu brazii după sărbători

Descoperă în acest articol de ce este bine să amplasezi corect brazii pentru a fi ridicați de către autorități și totodată, ce se întâmplă cu pomii după ce sunt preluați de echipele de salubritate.

Citește articolul