Transportul în comun din București se scumpește de la 1 august. Vor apărea bilete comune pentru metrou, autobuz și tramvai, valabile 90 de minute.

de
Teodora Iacob
13
July
,
2021

De la 1 august, bucureștenii vor plăti 3 lei pentru o călătorie cu mijloacele de transport în comun terestre: autobuz, troleibuz, tramvai, față de 1,30 lei cât plătesc acum. Și prețul unei călătorii cu metroul crește de la 2,5 lei la 3 lei. Apare însă un bilet comun STB / Metrorex care va costa 5 lei și pe baza căruia călătorii vor putea folosi mijloacele de transport timp de 90 de minute.

Care este valoarea abonamentelor

Potrivit Ministerului Transporturilor, călătorii au posibilitatea să opteze pentru abonamente:

  • Un abonament comun STB / Metrorex pentru 24 de ore va costa 14 lei
  • Noutatea la abonamentele de 24 și 72 de ore este că aceasta vor fi valabile chiar 24 de ore de la momentul emiterii. Se elimină noțiunea de abonament ”de zi” care cumpărat la ora 18:00, de exemplu, era valabil doar 6 ore din acea zi
  • Vor exista abonamente de o lună, 6 luni și 12 luni. Prețurile lor vor fi de 80 de lei pentru fiecare dintre rețele (140 de lei în comun STB / Metrorex), 400 de lei (700 de lei în comun STB / Metrorex), respectiv 700 de lei (1200 de lei în comun STB / Metrorex).

Cu cât se scumpește o călătorie

În cazul STB, o călătorie, de pildă, crește de la 1,3 lei la 3 lei (sau 10 bilete pot fi achiziționate cu 25 lei). În cazul metroului, prețul unei călătorii crește de la 2,5 lei la 3 lei. În cazul STB, aceasta este prima actualizare a tarifelor de călătorie din 2008. Iar la metrou, ultima ajustare a prețurilor a fost în 2014.  

Subiect principal:
Transport

Impactul poluării asupra mediului în România.

Românii pierd
11 ani
din viață din cauza poluării
peste
25.000
de români mor anual în România
Bucureștiul pierde anual
6 mld. €
din cauza poluării

Alte știri despre mediul înconjurător:

Momente creative: descoperă-ți un hobby prin refolosirea deșeurilor
Deseuri

Momente creative: descoperă-ți un hobby prin refolosirea deșeurilor

Refolosirea deșeurilor pentru a crea lucruri noi nu doar că ajută la protejarea mediului, ci reprezintă și o oportunitate de a descoperi bucuria și relaxarea în noi forme.

Citește articolul
5 sfaturi pentru o casă eficientă energetic
Eficienta energetica

5 sfaturi pentru o casă eficientă energetic

Adoptând practici eficiente și investind în tehnologii care reduc consumul de energie, o să reușești să contribui în mod semnificativ la reducerea amprentei de carbon, economisirea resurselor naturale și, bineînțeles, să-ți reduci factura la energia electrică. 

Citește articolul
Cum să faci cumpărături într-un mod eco
Educatie de mediu

Cum să faci cumpărături într-un mod eco

Cum poți transforma experiența ta de cumpărături într-un prim pas spre adoptarea unui comportament eco-friendly, cât mai responsabil și aliniat nevoilor mediului? Află din cei 5 pași pe care ți i-am pregătit!

Citește articolul
Ce facem cu brazii după sărbători
Sustenabilitate

Ce facem cu brazii după sărbători

Descoperă în acest articol de ce este bine să amplasezi corect brazii pentru a fi ridicați de către autorități și totodată, ce se întâmplă cu pomii după ce sunt preluați de echipele de salubritate.

Citește articolul