Transportul public poate fi plătit cu deșeuri reciclabile în mai multe orașe din țară

de
Teodora Iacob
30
July
,
2021

Cei care colectează separat deșeurile sunt răsplătiți mai nou cu bilete gratuite la metrou sau la autobuz, în mai multe orașe din România. Astfel de inițiative vor să îi convingă pe oameni să recicleze, dar au și scopul de a promova transportul în comun.

5 deșeuri pentru o cartelă de metrou

Metrorex lansează din 2 august campania „PET=BILET”. Călătorii vor putea primi o cartelă de metrou cu o călătorie în schimbul donării a cinci deşeuri, care pot fi PET-uri, sticle sau doze de aluminiu.

Cei dornici să participe sunt aşteptaţi în perioada 2 – 20 august în staţiile de metrou Dimitrie Leonida şi Pipera (intrarea principală) la standul partenerilor Metrorex. Călătorii vor oferi 5 deşeuri (PET-uri, sticle sau doze de aluminiu), iar în schimb vor primi o cartelă de metrou cu o călătorie. ”Prin această campanie se doreşte sensibilizarea opiniei publice şi creşterea gradului de conştientizare cu privire la importanţa protejării mediului înconjurător”, transmite compania.

"Schimbă PET-ul cu biletul”

Asociația Act for Tomorrow a lansat în luna mai campania ”Schimbă PET-ul cu biletul”, în orașul Constanța. Cei care au dorit să participe au adus 5 deșeuri (PET-uri sau doze de aluminiu), iar în schimb au primit un bilet de autobuz, cu două călătorii, valabil pe orice linie de transport. Campania s-a desfășurat în fiecare vineri și în luna iunie, la puncte de colectare sub formă de animale marine gigant, amplasate în mai multe stații.

În doar 10 ore, 615 persoane au participat la acţiune aducând la punctele de colectare în total 220 kg de PET-uri şi 15 kg de doze de aluminiu, spun reprezentanții ONG-ului.

Facebook / Act for Tomorrow

Inițiativa ajunge și în Craiova

Pe 30 iulie, cei care doresc să călătorească gratis cu autobuzul în Craiova, trebuie să ducă la reciclat 5 deşeuri (PET, sticlă sau doze de aluminiu) și primesc două călătorii gratuite cu autobuzul. Deșeurile pot fi duse la unul dintre cele 3 magazine Kaufland:

  • Kaufland Craiova – Valea Roșie (Calea București nr. 72),
  • Kaufland Craiova – Craiovița (Str. Tineretului nr. 18C)
  • Kaufland – Sisești (Str. Dr. Nicolae Ionescu Sisești nr. 23)

În urma acestui proces, pentru cei ce au colectat deșeurile separat, automatele vor elibera un cupon prin intermediul căruia participanții vor beneficia de două călătorii gratuite cu autobuzul, în baza biletelor oferite de voluntarii prezenți la fiecare punct de colectare. Toate PET-urile colectate în cadrul campaniei vor fi transmise către fabricile de reciclare, unde vor fi transformate în noi resurse.


Subiect principal:
Transport

Impactul poluării asupra mediului în România.

Românii pierd
11 ani
din viață din cauza poluării
peste
25.000
de români mor anual în România
Bucureștiul pierde anual
6 mld. €
din cauza poluării

Alte știri despre mediul înconjurător:

Sistemul garanție-returnare (SGR) ar putea porni în România în octombrie 2022. Garanția va fi de 50 de bani pentru toate ambalajele
Deseuri

Sistemul garanție-returnare (SGR) ar putea porni în România în octombrie 2022. Garanția va fi de 50 de bani pentru toate ambalajele

Sistemul se aplică pentru ambalaje de bere, cidru, sucuri, băuturi răcoritoare, ape minerale și ape de băut, vinuri și spirtoase, cu volume între 0,1 l și 3 l inclusiv.

Citește articolul
Octavian Berceanu pleacă de la șefia Gărzii Naționale de Mediu. Cine a decis eliberarea din funcție
Autorități de mediu

Octavian Berceanu pleacă de la șefia Gărzii Naționale de Mediu. Cine a decis eliberarea din funcție

În Monitorul Oficial a apărut decizia premierului Florin Cîțu de a-l elibera pe Octavian Berceanu din funcția de comisar general cu rang de secretar de stat, al Gărzii Naționale de Medu

Citește articolul
S-au lansat CURSURILE ECO by Nature Talks
Educatie de mediu

S-au lansat CURSURILE ECO by Nature Talks

Cursurile îți prezintă sfaturi ușor de pus în practică astfel încât să devii eco-friendly, să îți optimizezi cheltuielile și să ai grijă de mediu!

Citește articolul
ANALIZĂ NATURE TALKS. Cât costă transportul public în București VS alte orașe din Europa
Transport

ANALIZĂ NATURE TALKS. Cât costă transportul public în București VS alte orașe din Europa

Nature Talks a analizat tarifele și tipurile de tichete din mai multe orașe europene și a făcut comparații

Citește articolul